4 Ocak 2017 Çarşamba

Yaptığımız Projeler Senegal’in Gelişmesine Katkı Sağlayacak

Afrika’da devam eden yatırımlarına dikkat çeken  Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, “Dünyanın yeni gelişim merkezlerinden olan Afrika Senegal’de projelerimizi hayata geçirmek için, çalışmalarımıza hızlandırdık” dedi. Mildon, sözkonusu projelerin Senegal’in gelişmesine de katkıda bulunacağını ifade etti. Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krizler sonrası Türkiye’nin ihracat pazarlarını çeşitlendirme faaliyetlerine önem verildiğini ifade eden Mert Mildon, Miller Holding’in de, bu çabalara katkı sağlamak amacıyla, Çanakkale’den binlerce kilometre ötede,  Senegal’de dev projelere imza attığını belirtti.

Afrika ülkelerinin enerjiden inşaata, tekstilden gıdaya birçok farklı sektörde gelişim potansiyeli taşıdığını da belirten Mildon, Afrika ülkeleri ile ülkemiz arasında 20 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu ifade etti.

Afrika ülkelerinin hızla artış gösteren talep çeşitliliği ve dikkat çekici fırsatlar barından pazarları ile önemli imkanlar taşıdığını kaydeden Mert Mildon, şunları söyledi:

“Bu sebepten dolayı Afrika pazarı önem taşıyor. Biz de bu pazarda yerimizi almak için gerekli hazırlığı gerçekleştirdikk. Geldiğimiz noktada öngörülerimizin doğru olduğunu da görüyoruz.  Avrupa Birliği’nin toparlanma sürecinin zaman alacağı düşünüldüğünde, Afrika pazarının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Miller Holding de, bu önemin farkında.”

Mert Mildon

Dünyanın her bölgesinde birçok önemli gelişmenin yaşandığını, Türkiye’de hükümetin de bu gelişmelere uygun şekilde çalışmalar yaptığını ifade eden Mildon, “Bu gelişmeler ışığında da Afrika kıtasına ve Afrika ülkelerindeki yatırımcılara ciddi destekler veriliyor” dedi.  Finansmanı Türk Eximbank aracılığıyla sağlanan alt ve üst yapı yatırımlara da hükümet politikası olarak destek verildiğini belirten Mert Mildon, “Miller Holding de bu teşvikler kapsamında Senegal’de. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle destek verilmesini istediği Senegal hükümeti ile oldukça başarılı çalışmalar yapıyoruz” dedi

AFRİKA’DA YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Tecrübeli uzmanlardan oluşan ekiplerle projeler hazırladıklarını ifade eden Mildon, Afrika ülkelerinin gelişimlerine katkıda bulunacak projelere özel önem verdiklerini belirtti. “Miller Holding olarak orada yaşayan halka dokunan projeler yapmayı önemsiyoruz” diyen Mert Mildon “Hali hazırda inşaatı devam eden hal ve lojistik merkezi projemiz 2017 sonbaharında teslim edilecek ve ardından projenin 2. etabına başlanacak. Bu iki projenin de oradaki halkın yaşam kalitesine olumlu etkisi olacağını düşünüyoruz. Bu da bizim azmimizi artırıyor, bu projelerin hızla tamamlanması için çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Mert Mildon
1967 yılında başlayan faaliyetlerinde Türkiye’de artık büyük bir güvenle anılır bir marka haline geldiklerini söyleyen Mildon, “İnşaat tecrübemizi artık yurtıdışı projelerle de geliştiriyoruz” dedi. Senegal’de yapılan devlet yatırımlarına müteahhitlik hizmeti sağladıklarını ve bunu iyi bir başlangıç olarak gördüklerini vurgulayan Mert Mildon “Bu hizmetler Afrika’ nın çeşitli ülkelerinde hazırlanan projelerle sürecek ve Miller Holding sektörün önemli isimlerinden biri haline gelecek. Çok kısa bir süre içinde Afrika’da da Miller Holding ismi güven kavramıyla hale dönüşecektir. Türkiye’deki marka güvenilirliğimizi, binlerce kilometre uzaktaki bir Afrika ülkesine de taşıyacağımız için de ayrıca heyecanlıyız”   ifadelerini kullandı.

BİZİ TAKİP EDİN
Miller Holding olarak belirli ilkeler ve prensiplerle yola devam ettiklerini vurgulayan Mildon, “Kalite, güven, estetik gibi unsurlar bizim için vazgeçilmez değerler. Bu değerlerimiz Afrika pazarında da niteliğini kaybetmeden sürdürüyor. Senegal’deki çalışmalarımızı ısınma turu olarak değerlendirebilirsiniz” dedi. “Burada kazanacağımız tecrübeyle, Afrika pazarının kendine özgü koşullarını öğrenme şansımız oluyor” diyen Mildon, “Bu tecbüreyi hızla diğer ülkelere aktaracağız” dedi. Mert Mildon, süreç içinde kendilerine destek olan tüm çalışanlarının da büyük bir teşekkürü hak ettiğini sözlerine ekledi.