12 Ocak 2017 Perşembe

FELÇLİ HASTA BAKIMI

FELÇLİ HASTA BAKIMI

Günümüzde statiklere baktığımız zaman yaş aralığı fark etmeksizin her insanda yatağa bağımla hale gelme ihtimali görülmektedir. Sağlıklı olan insanlar bile bir kaza ihtimali sonucu aldığı darbe veya yaraya göre tedaviye gerekli cevabı vermediği takdirde vücudunun belli bölgelerinde felç olma ihtimali yüksektir. Bunun yanı sıra yaşı ilerlemiş kişilerin mevcut kalp, tansiyon, diyabet, damar sertliği gibi hastalıklarda felci tetikleyebilir.

Felç geçiren hastalar kısmı ya da kalıcı olarak bu durumu yaşayabilmektedirler ve bu durum sonucu mutlaka bir süre hastanede tedavi görmeleri lazımdır gördükleri tedavi yöntemlerine göre hayati fonksiyonları stabil haline getirildikten sonra özel bir bakıma tabi tutulmalıdırlar.


Felç hastalığın ilk 6 ayı, iyileşme dönemi oldukça önemlidir, hasta mutlaka fizyoterapistler tarafından kontrollü şekilde denetlenmelidir. Sonraki süreç ise aile tarafından gerçekleşmektedir, aile yakınlarının desteğiyle iyileşmesi desteklenmelidir.

Fakat Felçli HastaBakımı son dere özen gerektiren bir iş olduğu için, ev içindekiler bu görevi üstlenemeyecekse eğer hastaları özel bakım evlerine yerleştirebilirler.

Hastalar yerleştirilen bu kurumlarda bu işi bilen uzman kişiler tarafından ele alınacağından dolayı, iyleşme süreci hızlanacak ve ayağa kalkma şansı daha yüksek olacaktır. Bu yolda kaliteli hizmet veren gerekli aşamaları geçen profesyonel bir ekiple çalışan Derman Huzur Evini seçebilirsiniz. Gerek kalitemiz, referanslarımız ve güvenirliğimizle her zaman elimizden gelenin en iyisini hatta fazlasını yapmakla yükümlü olduğumuz için bize rahatlıkla güvenebilirsiniz.

Bakıcıların her gün hastalara yaptığı bakımlar şöyle sıralanabilir;

Felçli bir hasta bakımı vücudunda birçok fonksiyon kaybı oluşmaktadır. Bunların geri kazanabilmesi için sürekli olarak hastaya çene, kol, el ve bacak egzersizleri yapılmaktadır.
İki günde bir hastanın başına bir aparat yerleştirilir ve saç banyosu yaptırılarak saç hijyenine dikkat edilir.

Haftada 1-2 olmak üzere vücut banyosu yaptırılmaktadır. Hastanın utanmasını engellemek için mahrem yerlerinin kapatılarak banyo yaptırılmasına dikkat edilir.

Yukarıda bahsettiğimiz olaylar hastanın yaşamsal faaliyetini destekleten kişisel bakım gereksinimlerini giderici her türlü bakım kurum tarafından özenle yapılmaktadır. Bu görevi üstlenmiş olan personelin Felçi Hasta Bakımı konusunda yaşayabileceği zorlukları kabullenmiş, her zaman güler yüzlü olan irade gücük yüksek gücü olan kişilerden oluştuğunuzu bilmenizde fayda vardır.


Derman Huzur Evi bakımlarını personelleri tarafından uzmanca yaparak hastalarının en iyi kalite ve hizmete tabi tutulmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı bakım hizmetleri gibi ihtiyaçlarınızda gerek refanslarıyla gerekli hizmeti vermektedir. Güvenilir hizmet için Derman Huzur Evini seçin.