4 Şubat 2017 Cumartesi

Risk Değerlendirmesi – Denge OSGB

Risk Değerlendirmesi – Denge OSGB

Risk analizi nedir? Tehlike nedir?  Mesleki risk nedir?

Tehlike;
Zarar verme potansiyeline sahip herhangi bir şey. Tehlikeler insana, mala ve prosese etki edebilir; Kazalara ve hastalıklara, ürün kaybına, makine hasarlarına, vb. sebep olabilir.

Mesleki risk;
Bir tehlikeye maruziyet sonucu bir yaralanma ya da bir hastalığın meydana gelme olasılığının ve şiddetinin bileşkesine işaret eder.

Risk Analizi;
İşletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi, böylece beklenen veya olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin alınmasına ilişkin yöntem ve esasların sistematik bir şekilde belirlenmesini sağlayarak, yaralanmaların ve sağlık bozulmalarının asgari seviyelere indirilmesini sağlamaktır.

İkitelli İş Güvenliği
Söz konusu iş güvenliği olduğunda her firmaya güvenemezsiniz. Çünkü zor durumda kaldığınız da sizin yanınızda olacak olan bir firma gerekir. Yani ikitelli iş güvenliği denilince aklınıza gelecek olan kaç tane osgb firması vardır. Size Denge Osgb yi tavsiye ederiz. Her şeyden önce uzman bir kadro ile ikitelli iş güvenliğinde hemen yanı başınızda. Daha da önemli si iş güvenliğinin yanı sıra size çalışma saatlerinde sürekli doktor hizmeti sunmaktadır. Sizde rahat etmek istiyorsanız ve kafanızda ikitelli iş güvenliği derdinizi atmak isterseniz hemen arayın.  Size bir telefon kadar yakın olan ikitelli osgb hizmeti için sizi de bir çay içmeye bekleriz.

Neden ve nasıl bir risk değerlendirmesi yapılmalı 

Mesleki risklerin değerlendirilmesindeki amaç, çalışanların sağlığının korunması ve güvenliklerinin sağlanmasıdır. Risk değerlendirme, işle ilgili faaliyetlerden kaynaklanan ve çalışanlara ve çevreye olabilecek olası zararların en aza indirilmesine yardım eder. Risk değerlendirme aynı zamanda işinizin verimli olmasına katkı sağlar. Sağlık ve güvenlik alanında yapılan yasal düzenlemelerde işverenlere düzenli risk değerlendirme yapma mecburiyeti getirilmiştir.

Tehlike ve Risk Değerlendirme Çalışmaları
İş yerinin kurulup faaliyete başlamasından sonra çalımalar başlar. İlerleyen zamanlar da iş yerinde yapıla değişiklikler durumunda ortaya çıkabilecek yeni riskleri takip etmek. Yine iş yerinde oluşabilecek büyük ya da küçük kaza tehlikelerine karşı düzenli aralıklarla kontrolleri sağlanır.

Risk değerlendirme görevleri  içerisinde yer alan metotlar;
Başlangıç Tehlike analizi -PHA
İş Güvenliği analizi – JSA
Çeklist Kullanılarak Birincil Risk Analizi
Risk Değerlendirme Karar Matris Metodolojisi
Tehlike ve İşletilebilme Çalışması Metodolojisi – HAZOP
Güvenlik Denetimi
Hata Ağacı Analizi Metodolojisi- FTA
Olası Hata Türleri ve Etki Analizi Metodolojisi – FMEA/FMECA
Olay Ağacı Analizi – ETA
Neden – Sonuç Analizi